Invoering milieustraatpas Deurne vanaf 1 januari 2021

 

Alle huishoudens in de gemeente Deurne ontvangen in december een milieustraatpas. Vanaf 1 januari 2021 heeft u deze pas nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. Elk huishouden ontvangt één pas. Neem uw pas altijd mee naar de milieustraat, zonder pas krijgt u geen toegang.

Waarom ontvangt u deze pas?

In 2020 is het aantal bezoekers aan de milieustraat in Deurne flink toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de bezoekers niet uit de gemeente Deurne komt. Er zijn dus inwoners van andere gemeenten die in Deurne hun afval komen brengen. De kosten voor de milieustraat betalen we allemaal samen. De inwoners van Deurne betalen nu dus mee aan het afval dat mensen uit andere gemeenten komen brengen. Dat vinden we niet wenselijk, de milieustraat is bedoeld voor de inwoners van de gemeente Deurne.

Neem de pas mee naar de milieustraat!

Met de pas wordt bij de ingang van de milieustraat gecontroleerd of u inwoner van de gemeente Deurne bent. Alleen dan krijgt u toegang tot de milieustraat. Vergeet de pas dus niet mee te nemen als u naar de milieustraat gaat. Bewaar de pas op een herkenbare plek of leg hem alvast in uw auto.

Meer informatie over de milieustraat

Voor meer informatie over de milieustraat kunt u terecht in de digitale afvalkalender op www.mijnblink.nl of de Blink app. Daar vindt u de openingstijden en een overzicht van de afvalstromen en tarieven.

Heeft u vragen over de pas?

Neemt u dan contact op met de klantenservice van Blink op telefoonnummer 0800-0492 of e-mail klantenservice@mijnblink.nl.