Vanaf zaterdag wordt de afvalinzameling weer opgepakt.

Zaterdag 13 februari worden de reguliere papier routes weer gereden.

Om de veiligheid van onze chauffeurs en beladers, maar ook andere weggebruikers te garanderen zal op het moment van de afvalinzameling zelf worden ingeschat of bepaalde straten op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden bereikt.
Daarom is de afvalinzameling in uw straat of wijk onder deze omstandigheden niet gegarandeerd. Alleen wanneer de afvalinzameling in alle veiligheid kan worden uitgevoerd, zal uw afval worden meegenomen.
Aangezien deze winterse omstandigheden nog tot begin volgende week zullen aanhouden, is een inhaalronde helaas niet mogelijk. We begrijpen dat dit mogelijk voor ongemak zorgt.
Mocht er een inhaaldag zijn voor de route die we niet hebben kunnen rijden, dan vindt u deze terug in uw afvalkalender.

Vermijd vastgevroren afval

Winterse temperaturen die ’s nachts maar ook overdag onder het vriespunt zakken, kunnen ervoor zorgen dat uw huisvuil of gft aan de container vastvriest. Met deze tips vermijd u vastgevroren afval:

  • Plaats uw container, indien mogelijk, op een beschutte plaats.
  • Leg een krant onderin de gft-container. Gft is meestal vochtig en kan vastvriezen bij hevig winterkou.
  • Wikkel vochtig gft in papier.
  • Druk het gft of huisvuil niet te hard aan. Is uw  afval te hard aangedrukt of bevroren, dan kan er een deel achterblijven in de container.
  • Plaats een klein houtje of stukje karton tussen het deksel en de container om vastvriezen te voorkomen.
  • Zet je container pas om 7 uur 's ochtends op de dag van inzameling aan de straat en maak het afval met een spade of riek nog wat los.