We gaan weer racen!! E-waste Race 2021

https://www.mijnblink.nl/media/custom/ewate.jpeg

Doe mee!

Laat uw afval tijdens de race gratis aan huis ophalen. Lekker makkelijk toch? Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat!

De E-waste Race gaat a.s. maandag 20 september 2021 officieel van start met een kick-off op basisschool Gerardusschool Deurne.

De tien deelnemende scholen gaan van 27 september tot 21 oktober de strijd aan met elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden.

De deelnemende scholen in Zuidoost-Brabant zijn: Basisschool De Vlier Helmond, Kindcentrum Mozaiek Helmond, De Kleine Kapitein Bakel, Mariaschool Someren, BBS Antonius Heusden (Gemeente Asten), Gerardusschool Deurne, Kindcentrum de Raagten Beek en Donk (Gemeente Laarbeek), Obs de Hasselbraam Deurne, Basisschool Sint Jozef Someren-Heide, Kindcentrum De Parel.

Helpt u mee?
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 27 september en 21 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen.

Denk aan kapotte of oude apparaten met een stekker of batterij. Een oud toetsenbord, een kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook uw oude of kapotte kabels en adapters zijn welkom. (❗Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste).

Bied uw elektronisch afval online aan via www.ewasterace.nl.

Leerlingen halen het afval thuis gratis bij u op en verdienen op deze manier punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

De E-waste Race Blink 2021 is mogelijk gemaakt door Weee Nederland in samenwerking met Blink. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

De insteek van de E-waste Race is om het het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken!

Een betere wereld, begint op zolder
Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste. De helft van het Nederlandse e-waste wordt niet ingezameld. Oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Zonde! Want er zitten vaak waardevolle en herbruikbare materialen in ons e-waste die een tweede leven verdienen. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het zo belangrijk dat de E-waste Race bewustzijn creëert over het belang van recycling en hergebruik bij kinderen en hun omgeving.

De E-waste Race Blink 2021 is mogelijk gemaakt door Weee Nederland in samenwerking met Blink.